El libro de Michael - Fermín Bocos

Llibre de segona mà amb dedicatòria i targeta de presentació de l'autor a dins. Sé que no és la primera vegada que succeeix, però sempre que ho vius en primera persona. Llavors és quan et venen a la ment diverses preguntes que automàticament et respons segons els teus propis raonaments:

P: qui voldria donar un llibre signat i dedicat amb el valor personal que adquireix?
R: potser serà el resultat de la neteja de la biblioteca heretada o que no fos un desig tenir la firma, només un caprici (ja estàvem així el 1997?). Primer pensava que es devia firmar per alguna Fira del llibre, però no coincideix amb la de Madrid de llavors perquè es va celebrar al maig.
P: Com és que encara hi ha dins la targeta de presentació de l'autor?
R: Potser li va signar amb algú amb qui podria tenir una relació laboral... però no hi ha cap pista més, només surt el nom de Carmen.

Preguntes i respostes que segurament es quedaran als meus llimbs personals, que si fos un escriptor apanyat podria treure'n en novel·la o en guió de pel·lícula de sobretaula de cap de setmana.

El llibre no és un relat apassionant, ni romàntic, ni bèl·lic, ni tràgic dels protagonistes. Simplement, narra com un pare intentar inculcar la seva passió per la Grècia clàssica al seu fill des d'un punt de vist no només mitològic, sinó pedagògic: d'on provenen totes les històries dels poemes èpics, què volen dir i que narraven vertaderament: usos i comportaments propis de l'època, cartes de navegació, etcètera.


Potser sembla senzill i poc entusiasta, però hi ha una mà al darrere que ha sabut donar personalitat pròpia tant al pare, culte i apassionat de la Història i l'art; al fill, noi preadolescent, bon estudiant, que té la figura del seu pare com a referent a banda d'una curiositat personal, i la de la mare que encara que no sigui tingui un grau de devoció intrínseca com el seu marit sobre el tema, també demostra tenir uns coneixements singulars i un nivell cultural també alt. A banda dona a conèixer diferents aspectes de la mitologia i de la història de la Grècia clàssica que pot servir per descobrir o ordenar diferents relats. Però una altra pregunta em ve al cap, per què tenen nom anglosaxons si es presenten com a espanyols i vivint a Espanya?

Fermín Bocos fou periodista que treballà en diferents etapes i a diferents àmbits dins de Radio Televisió Espanyola, formà part de l'equip que va crear Telemadrid i també ha treballat al sector periodístic privat. Té diversos llibres publicats com ara: "El resplandor de la gloria","La venganza de Byron", "El informe San Marcos" o "Viaje a las puertas del infierno", entre d'altres.

Comentaris

Entrades populars