Aquest setembre passat va fer dos anys de l'inici d'aquest compte. Però, entre no ser massa festiu, el "ja ho faré més tard que ara tan prest no cal", i que el temps se'm menja perquè se m'acumulen feines, sempre ho faig més tard del que voldria o hauria (extensible a altres obligacions del meu dia a dia: ITV, perruqueria, veterinari, calderes...).
El que sí que intento amb aquesta
pseudo-celebració és fer ressenyes sobre llibres que serveixin de guia pràctica i resum de la mitologia, siguin per novells o més experts en la matèria. La primera ressenya fou la de "
Mitologia griega y romana" de Jean Humbert, l'any passat va ser "
Los mitos griegos" de Robert Graves.
Enguany repeteixo d'autor (que ara em fixo va ser la darrera ressenya d'una publicació seva, estrany en ser un dels majors experts) però amb una versió més curta. On s'obvia i es passa molt per sobre en l'explicació de la formació de l'univers i de totes les coses (terra, cel, oceans...). Així com de la lluita entre titans, déus fins a la pujada al tron de Zeus. Sí que ens parla de diverses guerres internes entre déus, però se centra bàsicament en les històries i mites de diversos herois com Hèracles, Jàson, Teseu, Sísif...
Si bé, tot i ser una versió curta, d'unes cent cinquanta pàgines aproximadament, és bastant variat i generalista del món mitològic, a més de ser molt fàcil de llegir. Com a punt a favor, amaga una apreciació final de com i per què va "deixar d'existir" aquesta creença mitològica entre els humans.
Ara de cara a l'any que ve ja pensant en com fer-ho per ser més puntual i quin títol presentat (bé, d'això sempre em roden pel cap).
Robert Graves escriptor anglès, poeta, traductor i especialista en mitologia hebrea, romana, grega clàssica... Existeixen diverses fundacions que honoren la seva persona i obra: en anglès i en castellà, català i anglès. Altres obres destacades: "Jo, Claudi", "La filla d'Homer", "Jesús Rei" i "El Velló d'Or" entre d'altres.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada